הסטטיסטיקה מגלה כי רוב הכניסות לאתרים מתבצעות ממכשירים ניידים, מה שאומר שכבר לא ניתן להסתפק בבניית אתר שנראה טוב רק על מסך מחשב.
הדוגמא הנ"ל מציגה את העלייה בנפח החיפושים ממכשירים ניידים בשנים האחרונות (בתמונה ניתן להבחין במגמה הולכת וגדלה):

עם עיצוב אתר רספונסיבי תוכלו לוודא שהעסק שלכם יראה במיטבו גם בטלפונים סלולריים, טאבלטים, מחשבים ניידים וכמובן במחשבים שולחניים.
העיצוב הרספונסיבי יציג את האתר בצורה שונה בכל אחד מסוגי המכשירים, כאשר הוא ישמור על פורמט יעיל וקל לקריאה. באתר רספונסיבי כל אחד מרכיבי הדף גדל לפי פרופורציה ולא לפי פיקסלים. כך למשל, מדיות כמו תמונות גדלות באופן יחסי לעמודה שבה הן נמצאות בלי לגלוש לאזורים אחרים.
יתרונותיו של אתר רספונסיבי
עיצוב האתר, מאפשר לבוני ומעצבי האתר לפרסם את אותו התוכן עבור כל סוגי המכשירים, ולגולש להנות מתוכן ברור וקריא בכל מכשיר בו יבחר לגלוש.
כיום, כאשר יותר ויותר גולשים נכנסים לאתרים באמצעות מכשירים ניידים מדובר בנפח תעבורה גדול ביותר שעלול להתפספס אם לא מתאימים את האתר לכל סוגי המכשירים.
כמו כן, באתרים שאינם תומכי מובייל שיעור נטישת האתר גבוה בהרבה מאתרים רספונסיביים והם "זוכים" לדירוג נמוך מצד מנועי החיפוש (וגוגל בראשם).
כתוצאה מכך, עסקים שמחזיקים באתרים רספונסיביים מייצרים יותר לידים, מגבירים את משך זמן השהיה באתר וחווית המשתמש האיכותית מגדילה את המכירות באופן ישיר.

כך תבדקו אם האתר שלכם רספונסיבי
מומלץ לבדוק אם האתר שלכם מותאם לכל סוגי המכשירים באמצעות אחד מהכלים הללו:
מבחן Mobile friendly של גוגל – כדי לבדוק אם האתר שלכם רספונסיבי בכלי הידידותי של גוגל, עליכם להזין את כתובת האתר, ללחוץ על ניתוח ולאחר מכן להמתין לתוצאה.
אם האתר שלכם רספונסיבי תקבלו הודעת אישור ירוקה על המסך. אם לא, יוצגו לפניכם מספר סיבות לכך שהאתר שלכם לא עבר את המבחן ותופנו למשאבים שיסייעו לכם לתקן את הבעיה.
Screenfly– הכלי הזה יראה לכם כיצד נראה האתר שלכם בשלל סוגי מסכים. הוא אומנם לא יציע לכם רמזים ומשאבים לייעול, אך תוכלו לראות בבירור כיצד האתר שלכם נראה במחשבים שולחניים, סמאטרפונים ואפילו במסכי טלוויזיה גדולים.

היתרון של אתר רספונסיבי לעומת אתר מותאם מובייל
חשוב להפריד בין האופציה ליצור אתר ידידותי לנייד, כלומר אתר נפרד המותאם ספציפית לנייד, ובין האופציה של אתר רספונסיבי המאפשר תצוגת מסך משתנה בהתאם למכשיר ממנו גולשים.
אתר רספונסיבי נחשב יותר חסכוני ויעיל מאתר מותאם למובייל, הכרוך בתחזוקה של אתר נוסף במקביל. אתר רספונסיבי פועל באמצעות ממשק אחד המאפשר תצוגה מותאמת עבור מכשירים שונים.
להלן כמה יתרונות עיקריים של אתר רספונסיבי על פני אתר מותאם מובייל:
חסכון כלכלי– בניית אתר לעסק עלולה לגרור לא מעט הוצאות. אתר רספונסיבי נחשב חסכוני יותר מאתר מותאם מובייל שכן תחזוקת אתר בודד מצריכה פחות הוצאות מאשר תפעול של שני אתרים.
קידום אתרים יעיל – גוגל מעניקה עדיפות לאתרים רספונסיביים לעומת אתרים מותאמי מובייל, מאחר שמדובר באתרים אפקטיביים יותר, מהירים יותר, הנעזרים בפחות משאבים.
עיצוב מותאם מכשיר – כאשר יוצרים אתר רספונסיבי, כל הגופנים, התמונות ושאר הרכיבים באתר עוברים התאמה ספציפית לגודל המסך של הגולש.
אין צורך בהפניות מחדש– בעוד שאתר מותאם מובייל משתמש לעיתים קרובות בהפניות כדי לשלוח את הגולש לגרסה הרצויה של אתר אינטרנט, אתר בעל מבנה רספונסיבי מאפשר לגולש לגשת באופן מהיר הרבה יותר לתוכן.
כמה מילים לסיכום
תכנון אתר רספונסיבי מקצועי מוודא שלא יהיו אלמנטים באתר שאינם מוצגים כהלכה.
כאשר יוצרים אתר רספונסיבי בבניית אתר תדמית או מכירות, הגולש לא יצטרך לשנות גודל זום בדפדפן כדי לצפות בתוכן, הגלישה תהיה נוחה בכל המכשירים, האתר ישמור על אותה חזות עיצובית בכל מכשיר ויראה היטב על מסך קטן כמו שהוא נראה על מסך גדול.
רספונסיביות תקינה של אתר עסקי תתרום לחווית גלישה איכותית עבור גולש הקצה,
וככל שחווית המשתמש באתר תהיה טובה יותר, כך הגולש ישהה זמן רב יותר באתר ויגדיל את הסיכויים להפוך ללקוח משלם.
אנו בקול מדיה בונים אתרים רספונסיביים כברירת המחדל מתוך הבנה שמדובר באחד המרכיבים החיוניים עבור אתרי אינטרנט.
מעוניינים לקבל ייעוץ חינם לפיתוח אתר האינטרנט שלכם? מוזמנים ליצור קשר כעת ונשוב אליכם לשיחת אפיון אתר וורדפרס מותאם עבור העסק שלכם.