היה היה בעל עסק שרצה לבנות אתר חדש.
אותו בעל עסק, נקרא לו רמי לצורך הדוגמא, פנה לשלוש חברות שונות של בניית אתרים, כאשר כולן קיבלו מסמך בקשה להצעת מחיר ובדיקת עלות בניית אתר המתאר בקווים כלליים את האתר ואת מטרותיו.
כעבור שבוע קיבל רמי שלנו את הצעות המחיר. הראשונה הייתה הנמוכה ביותר ועמדה על 4000 ₪, השנייה הייתה מעט יותר גבוהה, כ-8000 ₪ וההצעה השלישית שקיבל הייתה הגבוהה ביותר, כ- 10,000 ₪.
כעת, רמי היה צריך לפענח מדוע הצעות המחיר לבניית האתר שונות זו מזו ואיך לאתר מביניהן את ההצעה המתאימה ביותר עבורו.
אם אתם מזדהים עם רמי, במאמר הנוכחי תקבלו מידע מפורט על עלות בניית אתר אינטרנט – אילו פרמטרים משפיעים על המחיר ומה הם טווחי המחירים המקובלים בשוק.
אז בואו נתחיל.

כמה תעלה בניית אתר תדמית פשוט?
בניית אתר תדמית הוא האתר הקלאסי הנדרש עבור רוב בעלי העסקים.
אתר התדמית כולל מספר עמודים בסיסיים: עמוד בית, אודות, השירותים שלנו, עמוד פורטפוליו ויצירת קשר.
עלות בניית והקמת אתר התדמית הבסיסי (בין 5-7 עמודים) עשויה לנוע בין 2000-10000 ₪, כאשר המחירים תלויים בגודל האתר ובפונקציות שיהיו בו.
כמה תעלה בניית חנות וירטואלית (עד 100 מוצרים)?
חנות וירטואלית (אתר מכירות) הוא אתר שנוצר במטרה למכור מוצרים אונליין. הבסיס של אתר זה יכול להיות אתר תדמית, אך הוא מכיל פיצ'רים ייחודיים שמאפשרים מכירה באתר כמו דפי מוצר, פיצ'ר עגלת קניות, ממשק סליקה ותשלום ועוד.
אתר מכירות מגיע בשלל גדלים ויכולות – החל מאתר קטן עם מספר מוצרים ועד לאתר גדול ורחב עם עשרות אלפי מוצרים.
עלות בניית אתר המכירות נעה בטווחים של 7500-30000 ₪ בהתאם לגודלו ולפונקציות שיהיו בו.
כמה תעלה בניית אתר פורטפוליו (אתר המציג את תיק העבודות בצורה מפורטת)
אתר פורטפוליו הוא למעשה סוג של אתר תדמיתי המעוצב בצורה ויזואלית ומושכת.
לרוב הוא כולל יותר עמודים מאתר תדמית קלאסי או מעמוד אחד נגלל.
אתר בסגנון כזה מתאים לאומנים, מעצבים, אדריכלים, צלמים ובעלי מקצוע נוספים המעוניינים להציג את עבודותיהם.
עלות בניית אתר הפורטפוליו נעה בין 3000-7000 ₪.
כמה תעלה בניית דף נחיתה?
דף נחיתה הוא למעשה אתר קטן שהוקם למען מטרה ספציפית: מכירת מוצר, יצירת קשר עם בעל העסק, פתיחת חשבון חדש במערכת קיימת ועוד.
דף נחיתה הוא מרכיב חיוני בכל קמפיין שיווקי דיגיטלי אונליין, והעלות שלו עשויה לנוע בין טווחי המחירים של 1000-4000 ₪, תלוי במידת המורכבות של הדף.
שימו לב שקיים הבדל משמעותי בין דף נחיתה קצר לדף מכירה ארוך שהוא עמוד עם אוריינטציה מכירתית המפרט באריכות את יתרונות השירות או המוצר, עדויות של לקוחות ממליצים ועוד. ההבדל בין דף נחיתה ודף מכירה ארוך ומפורט מגולם גם במחיר הסופי. במדריך הבא תוכלו לקרוא קצת על איך לבנות דף נחיתה מקצועי.

פרמטרים נוספים המשפיעים על עלות בניית אתר
בניית אתר כוללת בתוכה כמה וכמה פרמטרים שכל אחד מהם עשוי להשפיע על המחיר. למשל:
עיצוב האתר – עיצוב אתרים היא נישה בפני עצמה הכוללת את נושא עיצוב חווית המשתמש וממשק המשתמש והתאמה לכל סוגי המכשירים. כל אלו משפיעים משמעותית על מחיר האתר.
תוכן האתר – מכירים את המשפט "התוכן הוא המלך"? התוכן הוא אחד המרכיבים העיקריים באתר האינטרנט והוא בעל השפעה רחבה על הקשר מול הגולשים.
קיימות שתי אופציות לכתיבת התוכן באתר, כאשר כל אחת מהן משפיעה על המחיר הסופי: לכתוב את התוכן באופן עצמאי או לקבל הצעת מחיר מחברת בניית האתרים לכתיבת תוכן מקצועית (האפשרות השניה תהיה מן הסתם יקרה קצת יותר).
אחסון האתר– כדי שגולשים יוכלו לבקר באתרכם הוא צריך להיות מאוחסן בחוות שרתים. חברת בניית האתרים שלכם תוכל לקשר אתכם עם חברת אחסון שתאחסן את אתרכם תמורת תשלום חודשי או שנתי. מחירי האחסון משתנים אף הם, ותלויים בסוג האתר המאוחסן, נפח התנועה הצפוי בחודש, סוג השירות הנדרש, האם האתר מאוחסן בארץ או במדינה אחרת ועוד.
תחזוקה ועדכונים – רוב חברות בניית האתרים יספקו במסגרת ההסכם שירותים נוספים כמו תמיכה טכנית ותחזוקה שנדרשים באתר. חלק מהחברות כוללות את סעיף התחזוקה בהצעת המחיר וחלקן יגבו על כך תשלום נוסף.
כמה מילים לסיום
בכתבה הנוכחית ניסינו לפרק חלק מהפרמטרים שמשפיעים על תמחור בניית האתר. למרבה הצער, אין מחשבון שיראה בדיוק מהי עלות בניית האתר – המחיר עשוי להשתנות מאתר לאתר ונע בין 1000 ₪ ועד ל-30,000 ₪. חשוב להבין, שבכל הנוגע לנוכחות הדיגיטלית של העסק- לכל עסק קיימת מערכת צרכים משלו וזו הסיבה שיש צורך בהצעת מחיר מותאמת אישית.
אם אתם מעוניינים להבין כמה יעלה בניית אתר וורדפרס איכותי בעיצוב אישי המותאם כמו חליפה עבור העסק שלכם, אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר.